Стартувала Всеукраїнська освітня кампанія «Сучасні медичні знання – кожному лікарю»

24.04.2012

Сучасні медичні знання

З 2012 року, за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, стартувала Всеукраїнська освітня кампанія «Сучасні медичні знання – кожному лікарю». В рамках проекту українським лікарям буде оформлено підписку на спеціалізовану медичну періодику, також вони зможуть відвідувати практичні семінари за участі провідних українських фахівців. Реалізація цієї соціальної ініціативи стала можливою завдяки освітньому гранту фармацевтичної компанії «Nycomed: a Takeda Company».

Кампанія націлена на підтримку реформи зі створення в Україні інституту сімейних лікарів шляхом забезпечення лікарів сучасними даними в галузі медицини. Світовим досвідом доведено, що основна перевага системи сімейної медицини полягає в доступності медичної допомоги для хворого цілодобово, можливості лікувати як екстрений стан, так і хронічні хвороби.

Таким чином, у рамках проекту 7000 неврологів і 5000 терапевтів по всій Україні безкоштовно отримуватимуть кожного місяця профільні журнали «Therapia. Український медичний вісник» і «The Lancet Neurology». Видання містять актуальну інформацію про розвиток медичних технологій, появу нових лікарських препаратів, методи діагностики та лікування.

24 квітня в інформаційному агентстві UNIAN відбулася прес-конференція, на якій виступили: голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат України Бахтеєва Тетяна, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат України Віктор Корж та Голова Представництва компанії «Nycomed: a Takeda Company» в Україні Євген Заїка, які повідомили про реформування галузі охорони здоров’я, актуальність проблеми нестачі інформації та важливість підтримки лікарів у всіх регіонах.

«Ми сподіваємося, що об'єктивна і різностороння інформація, яка публікується в цих авторитетних виданнях, буде цікава нашим лікарям і стане надійним порадником в їхній щоденній роботі», – зазначив Голова Представництва компанії «Nycomed: a Takeda Company» в Україні Євген Заїка.

Відео з прес-конференції в UNIAN