Стартувала всеукраїнська акція «Стоп інсульт 2012»

27.09.2012

акція стоп інсульт 2012

26 вересня 2012 року відбулася прес-конференція, присвячена старту всеукраїнської акції «Стоп інсульт - 2012», організованої Всеукраїнською громадською організацією «Українська асоціація боротьби з інсультом» за підтримки фармацевтичної компанії Nycomed: a Takeda Company. Акція проходить вже четвертий рік поспіль і являє собою серію заходів, метою яких є актуалізація проблеми поширення серцево-судинних захворювань, а також інформування українців про фактори ризику розвитку інсульту.

«Ми живемо в той час, коли інсульт є однією з основних причин смертності населення. З 16 мільйонів інсультів на планеті щорічно - 6 млн. смертей. За прогнозами ВОЗ, до 2030 року ця цифра може досягти 23 млн. Україна належить до тих країн, де кількість інсультів вище, ніж середній показник в Європі. Так, за 2011 рік у нас в країні 106,5 тис. людей перенесли інсульт і 39,5 тис. з них померли. Тільки 10% повертаються до роботи, 20% потребують сторонньої допомоги, у 30% розвивається порушення пам'яті та уваги. Це проблема, яка має велике соціально-економічне значення», - підкреслила на прес-конференції доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Міщенко Тамара Сергіївна.

Починаючи з 3 жовтня 2012 року на головних площах шести міст України (Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Харків і Луганськ) всім охочим буде надана можливість отримати консультацію одразу чотирьох фахівців: терапевта, невролога, ендокринолога й дієтолога. Крім цього, всі охочі зможуть виміряти артеріальний тиск, а також дізнатися свій рівень холестерину в крові.

«Профілактичні просвітницькі заходи щодо запобігання розвитку інсульту - ключовий елемент в роботі по зниженню кількості нових випадків інсульту. Ми впевнені, що наполеглива роз'яснювальна робота серед українців, плідна співпраця із засобами масової інформації мають вплинути на громадськість і сформувати свідоме ставлення людей до свого здоров'я», - зазначив Президент Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом» Поліщук Микола Єфремович.

Цього року ініціативу за здоровий спосіб життя підтримав народний артист України, почесний професор Національного університету культури і мистецтв, член національної спілки хореографів України Григорій Миколайович Чапкіс. Таким чином, у Києві 13 жовтня 2012 року всі охочі зможуть взяти участь у безкоштовному майстер-класі відомого танцмейстера нашої країни.

«Ми впевнені, що, реалізуючи довгострокові соціальні ініціативи, ми робимо свій внесок у розвиток української системи охорони здоров'я і поліпшення якості життя українців», - зазначив керівник компанії Nycomed: a Takeda Company в Україні Євген Заїка.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до:
Облакевич Наталії,
Спеціаліста зі зв‘язків із громадськістю
Nycomed: a Takeda Company в Україні
Tel: (380) 44 390-09-09