Вінниччина стала відправною точкою всеукраїнської освітньої програми в медицині

26.12.2011

Вінниця-освіта

26 грудня 2011 року у Вінниці відбулася прес-конференція, присвячена старту пілотного освітнього проекту для української медицини. У рамках цього проекту всім фельдшерсько-акушерським пунктам Вінничини будуть передані довідники лікарських препаратів нового видання, а лікарі отримають річну підписку на спеціалізовану періодику. Проект ініційований Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров'я та проводиться за підтримки фармацевтичної компанії «Nycomed: a Takeda Company».

Уже в цьому році кожен фельдшерсько-акушерський пункт Вінничини отримає останні видання «Класифікатора лікарських препаратів» та посібника із застосування лікарських засобів «Опіка пацієнта». У довідниках систематизовано інформацію про лікарські препарати, представлені на фармацевтичному ринку України, а також наведено основні показання, спосіб застосування, дози та протипоказання до призначення лікарських засобів.

Євген Заїка, Голова Представництва компанії «Nycomed: a Takeda Company» зазначає: «Інформаційне забезпечення вітчизняних лікарів – це вдалий перший крок на шляху реформування усієї медичної галузі України. Саме тому наша компанія охоче підтримує подібні ініціативи. У наступаючому році, наприклад, за допомогою Фонду сприяння розвитку медичної та фармацевтичної науки «Ланцет» 12 тисяч українських неврологів та терапевтів отримають підписку на спеціалізовану літературу «The Lancet Neurology» та «Therapia. Український медичний вiсник».

Віктор Корж є куратором Вінниччини від самого початку пілотного проекту з реформування медичної галузі. Він надає як методичну, законодавчу, так і посильну матеріальну допомогу лікарям області. Зокрема, спільно з фармацевтичними компаніями «Nycomed: a Takeda Company» та «Кусум Фарм» Віктор Корж уже на даний момент передав до Червоного Хреста та лікарень Вінничини ліків на суму майже 6 млн гривнів.