Такеда завершує придбання та призначає нового генерального директора Нікомед

30.09.2011

ОСАКА, Японія, 30 вересня 2011 року – Фармацевтична компанія Такеdа Лтд. ("Takeda", TSE (код реєстрації на Токійській фондовій біржі): 4502) оголосила про придбання Акціонерного товариства «Nycomed» за 9,6 мільярдів євро, з урахуванням вільних коштів та без урахування запозичених, та того ж дня стала єдиним власником дочірньої компанії «Nycomed». Доктор Фрaнк Моріч (Frank Morich) був призначений генеральним директором «Nycomed» додатково до його посади виконавчого віце-президента (EVP) з міжнародної діяльності (американсько-європейскької) Takeda Pharmaceuticals International, Inc., дочірньої компанії Takeda America Holdings, Inc.

Угоду було укладено відповідно до плану збалансованого стратегічного розвитку «Такеdа», викладеному у її Середньостроковому плані (MRP) на 2011-2013 роки. «Такеdа» займає сильні позиції на японському та американському ринках, у той час як «Nycomed» має значну інфраструктуру бізнесу в Європі та на нових ринках, що розвиваються високими темпами. Це посилить регуляторний вплив і комерційні можливості «Такеdа». Окрім того, найближчим часом «Такеdа» отримує стабільне збільшення руху готівкових коштів завдяки більш ніж 2,8 мільярдів євро щорічного прибутку придбаної компанії.

«Об’єднання двох компаній посилить діяльність «Такеdа» на період дії Середньострокового плану (MRP) на 2011-2013 роки, та дозволить нам виконати середньо- та довгострокові завдання, починаючи з 2015 фінансового року з продовженням у наступному десятиріччі, – проголосив Ясучіка Хасегава (Yasuchika Hasegawa), Президент та генеральний директор «Такеdа». – Партнерські відносини обох компаній матимуть додаткові результати та в майбутньому збільшать наші можливості стати дійсно світовим фармацевтичним підприємством».

«Я з нетерпінням чекаю на об’єднання «Такеdа» та «Nycomed» для забезпечення наших можливостей збільшення прибутку, розвитку та диверсифікації, шляхом підтримки високих темпів обох компаній, – зазначив Доктор Фрaнк Морич. – Об’єднання компаній значно поширить наш обсяг світового фармацевтичного ринку в більш ніж 70 країнах, піднявши наш світовий рівень продажів рецептурних препаратів до 12-ої позиції, а також посилить наші позиції в галузі.»

Об’єднані компанії комерційно активно представлені в терапевтичній сфері захворювань, пов’язаних з обміном речовин, гастроентерології, онкології, серцево-судинних захворювань, захворювань центральної нервової системи, запальних та імунологічних захворювань, респіраторних інфекцій та знеболювання, а також пропорційно представлені на фармацевтичних ринках Японії, Північної Америки, Європи та на нових азійських ринках, що розвиваються.

Інтеграція збільшить продажі, заплановані на 2013 фінансовий рік у розмірі 1,260 млрд ієн у Середньостроковому плані (MRP) на 2011-2013 роки більш ніж на 30 %, та підвищить прибуток від основної діяльності (виключаючи особливі фактори спричинені поглинанням бізнесу), запланований у розмірі 280 мільярдів ієн на 2013 фінансовий рік у Середньостроковому плані (MRP) на 2011-2013 роки, до 40 %. Наразі «Такеdа» починає підготовку консолідованого фінансового прогнозу на 2011 фінансовий рік, що закінчується 31 березня 2012 року, та планує оголосити його разом із фінансовими результатами 2 кварталу 2011 фінансового року в листопаді.

Про компанію «Такеdа»

«Такеdа» є всесвітньою дослідницькою компанією, зосередженою на фармацевтиці. Розташована вона у місті Осака в Японії. Як найбільша фармацевтична компанія Японії та один зі світових лідерів у галузі, «Такеdа» вважає своїм обов’язком боротися за покращення здоров’я пацієнтів у всьому світі за допомогою провідних інновацій у виробництві лікарських засобів. Додаткову інформацію щодо компанії «Такеdа» можна отримати на веб-сайті корпорації, www.takeda.com.