Медичний препарат № 1 в Україні в лікуванні серцево-судинних захворювань стає доступнішим для українців

20.04.2011

Серцево-судинні захворювання – причина № 1 смертності * українців, згідно з офіційною статистикою МОЗ України. У 2010 році від захворювань системи кровообігу в Україні померло понад 460 тисяч осіб. У перерахунку на 100 тисяч населення це у 2-3 рази більше, ніж в інших країнах Європи.

Компанія «Nycomed» (Швейцарія), що входить до Топ 5 фармацевтичних компаній в Україні**, запустила проект із локалізації процесу упаковки препарату Актовегін, який використовується для лікування гострих та хронічних порушень мозкового кровообігу, наслідків інсульту, черепно-мозкових травм та в терапії інших захворювань серцево-судинної системи. Згідно з новою схемою виробництва, препарат в ампулах і флаконах постачатиметься в Україну з країни-виробника – Австрії, упаковуватися й проходити контроль якості на сертифікованому, згідно з європейськими нормами GMP, підприємстві “Кусум Фарм” у м. Суми. Це спростить і прискорить шлях препарату Актовегін від виробництва до українських пацієнтів та забезпечить постійну наявність препарату в аптеках країни.

Локалізація процесу упаковки забезпечить постійну наявність препарату в українських аптеках і прискорить його доставку пацієнтам.

*За даними відділу статистики МОЗ України.

**За даними Comcon Pharma (Prindex) 2010 року.